Aluminium moet u gewoon onderhouden

“Neem nou aluminium. Dat is onderhoudsvrij. Lekker makkelijk, want dan heeft u er geen omkijken meer naar.” Dat is een veel gehoorde uitspraak. Het lijkt nog te kloppen ook, als u reclame hierover ziet. Maar niets is minder waar. Het is een hardnekkig misverstand. U kunt een aluminium buitenverblijf het beste vergelijken met een auto. Poetst u uw bolide nooit, zal hij dof worden. Hardnekkig vuil vreet zich zelfs in de lak. Oei oei… dat ziet er lelijk uit. U kunt erop wachten, maar dat gebeurt bij aluminium ook. Doet u er niets aan, is het eens zo mooie buitenverblijf over tien jaar onherkenbaar. En dat wilt u niet, toch?

Hoe onderhoudt u aluminium?

Reinig het aluminium en ook het glas regelmatig. Lichte vervuiling kunt u verwijderen met een zachte borstel. Hierna wast u het aluminium en glas met vloeibare zeep, warm water en een spons. Gebruik nooit een schuurspons, een harde borstel of agressieve reinigingsmiddelen. Die beschadigen het aluminium. Bij middelmatige of hardnekkige vervuiling is het aan te raden een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken, zoals Surface Renewer voor aluminium en Clean-X voor glas.

Coating = minder poetsen

Is poetsen niet uw hobby, dan is er een manier om dit zo min mogelijk te hoeven doen. Laat een coating aanbrengen. Dit kan tijdens de montage of op een later tijdstip. Door de coating worden het aluminium en glas vuilwerend. Het vuil kan zich zo minder goed hechten aan het oppervlak. En dus hoeft er minder vaak gepoetst te worden. Hoera, hoera, hoera.

We vallen in herhaling, maar better safe than sorry

Kies aluminium omdat het er luxe en strak uitziet én onderhoudsvriendelijk is. En dus niet omdat het onderhoudsVRIJ zou zijn, want dan komt u van een koude kermis thuis.

Wilt u meer informatie over onze onderhoudsproducten voor glas en aluminium? Neem telefonisch contact op of kom een kijkje nemen in de showroom.

Over Ons

Mesterom is al meer dan 100 jaar dé specialist voor glastoepassingen voor zowel binnen als buiten.

Laat U op onze website inspireren door de door ons gerealiseerde werken of breng een bezoek aan onze uitgebreide showroom. Heeft U vragen, wilt U een prijsopgave of wenst U bezocht te worden, neem dan gerust kontakt met ons op of vul het aanvraagformulier in.

Adres

 Prinses Ireneweg 6
    6241 GE Bunde
    Nederland

 +31 43 3645959

Openingstijden Showroom

Van maandag t/m zaterdag alleen op afspraak!

Privacy